In-company Ingeneering: leertrajecten op maat

In elke organisatie is het de vindingrijkheid en creativiteit van de mensen die er werkzaam zijn die zorgen dat er waarde aan de klant en de markt wordt geleverd. Het begint dus altijd bij de mens zelf. Dit is de karakteristieke van-binnen-naar-buiten aanpak wat het fundament vormt voor alle verbetering binnen een organisatie. De innerlijke verbetering en verandering straalt namelijk vanzelf aan de buitenkant uit over in de producten, diensten, toegevoegde waarde voor de klant en de gehele markt. Wij noemen dit proces van oorsprong tot einddoel/product “In-company Ingeneering”; het maximaliseren van het organisatiepotentieel.

Maatwerk is de norm

Iedere organisatie is uniek, heeft persoonlijke leervragen en een eigen dynamiek. Daardoor zijn organisationele veranderprocessen en ontwikkelingstrajecten per definitie maatwerk. De uitdagingen van de organisatie staan centraal bij een op maat gemaakt leertraject. Hierbij wordt er samen gebouwd aan oplossingen voor de unieke (leer)vragen en specifieke wensen om de  korte- en lange-termijn doelstellingen te kunnen realiseren.

Hoe nu verder? Stappenplan voor maatwerktrajecten

Het begint bij een idee en interesse om in een bepaald gebied een oplossing te voorzien. Hiervoor is de inventarisatie in de vorm van een interview, het liefst één-op-één of zelfs telefonisch. Dit oriënterend gesprek is bedoeld om een duidelijk beeld te krijgen van wat de huidige situatie is en specifieke visie of doelstelling om naar toe te werken. Met deze informatie, en afhankelijk van het budget, prepareren wij een op maat gemaakte offerte en trainingsvoorstel om in de behoefte te voorzien. Nadat de offerte concreet is omgezet in een afgesproken programma binnen de tijd en het budget wordt de training ingepland. Afhankelijk van het overeengekomene wordt de training gegeven in zijn geheel, in modules of over een langere tijdsspanne. Na het trainingstraject op maat vindt er een follow-up plaats in de vorm van een evaluatie of aansluitend ondersteuningstraject om te assisteren het geleerde volledig te integreren in de dagelijkse praktijk. Dit omvat in het kort het proces van een maatwerktraject. Hieronder volgt een opsomming van de verschillende stappen:

 • Oriëntatie en inventarisatie aan de hand van een persoonlijk gesprek

 • Offertebepaling samen met de voorgestelde trainingsonderwerpen om de gestelde doelstellingen te realiseren

 • Inplannen van tijd en middelen voor het organiseren van de training

 • De trainingsdag(en) zelf

 • Follow-up als evaluatie en/of aanvullend ondersteuningstraject

Samenstellen van een maatwerktraject

Een programma op maat kan bestaan uit verschillende modules en/of een combinatie van:


 • Training – Principiële (kern)leerstellingen

 • Waar de nadruk ligt op leren en het verwerven van inzicht

 • Workshops – Gereedschappen, technieken, (fysieke) oefeningen, opdrachten en meditaties

 • Waar de nadruk ligt op het ervaren en toepassen van inzicht

 • Clinics – Integratie van leerstellingen en tools in één dag

 • Eéndaags programma gericht op een specifiek onderwerp waarbij de nadruk ligt op het direct toepassen en integreren in de praktijk voor verbeterd werknemersfunctioneren en leiderschapsprestaties.


Neem een kijkje bij onze kernleerstellingen, workshops en clinics voor een impressie van de mogelijkheden bij een maatwerktraject. Kijk voor een volledig overzicht van al onze opleidingen, workshops en seminars op onze opleidingspagina.

De duur van een maatwerktraject is afhankelijk van de behoeften, (leer)vragen en doelstellingen van de organisatie in samenhang met het beschikbare budget. Doorgaans variëren de in-company trainingen van een halve dag voor een specifieke workshop tot een trainingstraject verspreid over een langere periode.

Informeer naar de in-company mogelijkheden

We beantwoorden uw vragen graag persoonlijk. Na het invullen van dit formulier nemen wij contact met u op.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.