• Tarieven
 • Resultaatgericht
 • Coaching-filosofie
 • Trajecten
 • Consulting

Wat is coaching?

Coaching is tegenwoordig een bekend begrip. Het is een ideale manier om direct een doorbraak in jouw ontwikkeling te creëren. Zo worden nieuwe en bekende inzichten in korte tijd direct in jezelf geïntegreerd. Coaching wordt daardoor door allerlei mensen gebruikt om verder te komen in persoonlijke ontwikkeling.

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij je samen met een coach werkt aan een persoonlijk doel of probleem. Het helpt je zelfbewuster te worden en om het beste uit jezelf naar voren te halen. Het is veelal een confrontatie met jezelf; de welbekende spiegel. Het is prikkelend, uitdagend en zorgt voor directe verandering.

Het tempo van onze huidige levensstijl zorgt ervoor dat we vaak niet de tijd nemen om bij onszelf stil te staan. Een coach helpt je hierbij bij zowel de diepe levensvragen evenals concrete doelen of problemen.

Waarom kiezen voor coaching?

 • Wanneer heb jij voor het laatst volledig de tijd voor jouw persoonlijke groei genomen?
 • Sta jij eigenlijk wel eens stil bij hoe jouw leven zich aan het ontwikkelen is?
 • Neem jij bewust de tijd voor jezelf om jouw toekomst vorm te geven in plaats van af te wachten?
 • Weet jij precies wat jou drijft en wat voor jou belangrijk is?
 • Luister jij wel genoeg naar jouw innerlijke stem om deze in de praktijk de ruimte te geven?

Wanneer jij voor jezelf niet echt een helder en duidelijk antwoord op deze vragen hebt – en je bovendien niet precies weet hoe je dit in de praktijk kan brengen – dan is coaching bij Incresco voor jou een must! dit zijn namelijk niet de vaardigheden die ons op school worden aangeleerd en de meeste mensen links laten liggen.

Coachingsoplossingen

Incresco heeft daarom drie specifieke gebieden waarmee wij jou van dienst kunnen zijn met één of meerdere coaching sessies voor een blijvend positief resultaat:

Talent Development coaching

1-op-1 begeleiding en coaching resultaatgericht op persoonlijke ontplooiing van jouw unieke talenten; zowel privé als professioneel. Kom erachter achter wat je weerhoudt en blokkeert om de persoon te worden die je wil zijn:

 • Wil jij meer uit jezelf halen?
 • Ben jij op zoek naar een nieuwe impuls?
 • Zoek jij naar de top strategieën om jouw toegevoegde waarde te vergroten?
 • Heb jij behoefte aan een klankbord/expert om jouw toekomstrichting vorm te geven?
 • Weet jij even niet welke richting jij in je scholing, carrière of leven op moet gaan?
 • Kamp jij met problemen om jouw eigen of sociale verwachtingen waar te maken?
 • Heb jij moeite om volledig te gaan voor wat jij diep van binnen het allerbelangrijkste vind?

Ja, help mijn talenten ontwikkelen

Carrière Switch Coaching

Trajectbegeleiding en coaching gericht op het vinden en creëren van jouw unieke ‘missie’ met doel en betekenis. 1-op-1 ontwikkelingstraject door van-binnen-naar-buiten jouw carrière een nieuwe impuls te geven:

 • Wil jij een grotere impact hebben op jezelf en het helpen van anderen?
 • Heb jij behoefte aan effectieve begeleiding in hoe jij verandering in jouw werk en leven werkelijk kan beginnen en doorvoeren?
 • Denk jij wel eens: is dit het nou… is dit nou alles in mijn werk en/of leven?
 • Weet jij even niet welke richting je hiervandaan op zou willen gaan?
 • Loop jij vast in jouw professionele ontwikkeling met een weerslag op jouw persoonlijke leven en ontwikkeling?
 • Heb jij te maken met een gebrek aan voldoening, betekenis en zingeving in je werk of leven?
 • Wil jij de volgende stap gaan zetten in jouw leven?

Ja, ik wil verandering in mijn carrière

Loopbaan APK coachingsgesprek

Een persoonlijk 1-op-1 gesprek van 180 minuten voor hernieuwde inspiratie en frisse inzichten. Prikkelend gesprek om te evalueren hoe jij ervoor staat in jouw carrière, zodat je weet waar je het voor doet en wat jouw volgende stap kan zijn:

 • Weet jij zeker dat jouw werk hetgeen is wat jij de komende 10 jaar zou willen blijven doen?
 • Heb jij nog onvervulde dromen, ideeën en toekomstplannen die er maar niet van komen?
 • Heb jij het gevoel de juiste impact te hebben in jouw werk en leven die je zou willen?
 • Wil jij de mogelijkheden verkennen wat er voor jou nog meer in zit?
 • Ben jij toe aan een nieuwe impuls dat een vernieuwd perspectief op jouw carrière geeft?
 • Wil jij erachter komen wat jouw volgende stap kan gaan zijn?
 • Verlang jij naar meer inzicht in jezelf en hoe je jouw oude patronen werkelijk kan doorbreken?

Ja, ik wil een prikkelend gesprek

Ontwikkelingssessies om direct blijvende resultaten te behalen

Een coach helpt en begeleidt je in het bereiken van jouw doelstellingen om jouw leven in te richten zoals jij dat graag wilt. Een leven dat in balans is, gebaseerd op jouw persoonlijke waarden, zinvol door aandacht te geven aan wat belangrijk is en vooral gekenmerkt door plezier en passie voor wat je doet in elk gebied van je leven.

Een personal coach is iemand die werkt met mensen om ze sneller en gemakkelijker te komen waar ze willen komen.

Coachingsessies zijn veelal een afspraak voor een bepaalde tijd. Afhankelijk van jouw coaching-vraag heb jij andere wensen of behoeften. Vandaar dat wij 3 verschillende coaching pakketten aanbieden. Bij het afnemen van een aantal gecombineerde of aaneengesloten sessies krijg je van ons gemiddeld 10% korting aangeboden.

 • Coaching 1-op-1


  Coaching

  60 tot 90 minuten

  € 80,-  € 120,- ZZP
  € 160,- zakelijk

 • Info
  Reguliere coaching voor probleem-specifiek gerichte aanpak en interventie van 60 tot 90 minuten.
-10%

 • Coaching traject


  Coaching traject

  5x 60 tot 90 minuten

  € 360,-  € 540,- ZZP
  € 720,- zakelijk

 • Info
  Reeks van 5 coaching sessies voor een diepgaander en completer verandertraject van elk 60 tot 90 minuten.
-5%

 • Coaching intensief


  Adviesgesprekken

  1x 3 uur (180 minuten)

  € 228,-  € 342,- ZZP
  € 456,- zakelijk

 • Info
  Intensieve (implementerende) coaching van 3 aaneengesloten uren (180 minuten) voor meer diepgang en integratie.

De brug tussen dromen en presteren

Coaching is de brug tussen training en het behalen van resultaten in de praktijk. Voor sommigen is training en onderwijs voldoende om stappen te maken. Anderen hebben behoefte aan meer directe interactie en ondersteuning voor het realiseren van transformatie in het dagelijkse leven. Coaching is de essentiële schakel voor directe en praktische ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling.

Middels coaching en mentoring kan er probleem-specifiek gewerkt worden aan ontwikkeling en verbetering alsmede voor algehele persoonlijke ontwikkelingstrajecten. Zo kan er bijvoorbeeld gewerkt worden aan het behalen van persoonlijke doelstellingen en/of het integrale proces van ontwikkeling voor transformatie tot in het diepste niveau.

Persoonlijke aanpak

Coaching helpt je verder tijdens jouw persoonlijke ontwikkeling en professionele carrière. Wat je situatie ook is, met welke vraag je ook rondloopt en/of met welke uitdaging(en) je te maken krijgt; coaching ondersteunt bij het effectief oplossen. De tijd nemen om met direct persoonlijke begeleiding jouw eigen drijfveren, overtuigingen en gedrag(ingen) te onderzoeken is waar het om draait. Door het stellen van vragen wordt jouw gedachtengang gestimuleerd en op gang gebracht om je te helpen groeien in het aanpakken van jouw persoonlijke coaching-vraag.

Bij individuele coaching gaat het voornamelijk over bewustwording en vergroting van zelfinzicht. Aansluitend worden de juiste methoden, technieken en gereedschappen toegepast om effectief en blijvend resultaten te behalen.

Resultaatgerichte ontwikkeling en begeleiding

Het zijn doorgaans de één-op-één coaching sessies met een persoonlijkere aanpak waar veelal behoefte aan is. Vanwege de resultaatgerichtheid zijn het bij ons geen lange trajecten van meerdere contactmomenten. Resultaatgerichtheid betekent direct stappen maken, direct vanaf het eerste moment en het liefst in één sessie. Op deze manier is een sessie uiterst effectief om gelijk resultaten te behalen en ontwikkeling te stimuleren.

Filosofie over coaching, groeien en verbeteren

Coaching verdiept

Het geleerde toepassen op jouw specifieke coaching-vraag of situatie geeft enorme verdieping. Het is de uitgelezen mogelijkheid om de technologieën direct in een persoonlijke setting te ervaren. Hierbij is er 100% aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkelingsproces en toepassing van principes op jouw situatie.

Coaching verlengt

Het leren gaat door, ook na de opleiding. Coaching is een mogelijk verlengstuk na jouw opleiding om met persoonlijke aandacht jezelf te kunnen ontwikkelen onder begeleiding van een coach. Zo wordt je gestimuleerd in het nemen van concrete stappen om de technologieën in je dagelijkse leven te integreren.

Coaching integreert

Door het direct toepasbaar te maken van de technieken en technologieën op jouw situatie geeft dit integratie door middel van directe persoonlijke ervaring. Dit direct zelf ondervinden onder professionele begeleiding is wat het geleerde extra snel in jouw systeem integreert voor maximale resultaten in het kortst mogelijke tijdsbestek.

Richting geven aan jouw persoonlijke groei

Training en coaching zijn samen nauw verbonden. In onze visie is coaching vooral gerelateerd aan ondersteuning en het behalen van de resultaten in de praktijk. Bij training gaat het veelal over het onderwijzen, leren en delen van inzichten, ideeën en inspiratie welke zich hebben bewezen in de praktijk.

“We kunnen allemaal van tijd tot tijd wel wat coaching gebruiken.
Het is lastig om altijd maar zelf aan alles te moeten denken.“

Incresco biedt uitsluitend coaching oplossingen op maat. Soms is de behoefte om doelgericht aan een (persoonlijk) onderdeel te werken effectiever dan een complete training te volgen. Coaching bestaat vaak uit kortere doorlooptijden dan volledige opleidingstrajecten en volledige persoonlijke ontwikkelingsprocessen.

Bij coaching en mentoring staat doelgerichtheid en het werkelijk aanpakken van de problemen in de kern centraal. Traditionele probleemoplossing richt zich op symptoombestrijding in plaats van werkelijk blijvende verandering op de juiste niveaus. Daardoor zijn alle trainingen, coaching en consulting sessies resultaatgericht; gefocust op effectieve methoden en technieken die werkelijk en direct resultaten opleveren. Deze doelgerichtheid zorgt ervoor dat er in de basis (wortel) wordt gewerkt zodat de methoden en technieken niet alleen worden toegepast maar volledig worden geïnternaliseerd.

Persoonlijke besturing en transport

De Engelse term “coach” is afgeleid van een transportmedium die zijn oorsprong vindt in Hongarije. Daar werden rond 1550 in de plaats Kocs karretjes gemaakt om mensen van A naar B te vervoeren. Deze werden “Kocsi szekér” genoemd; “koets van Kocs”.

Het besturen van een “coach” werd “coaching” genoemd. “To coach” en “coaching” zijn daardoor gebruikt om het proces te beschrijven om mensen te vervoeren van waar ze zich bevinden tot waar ze willen zijn. In andere talen zijn er soortgelijke woorden te vinden, in het Frans, Spaans en Portugees vindt men het woord “coche”, in het Duits “kutsche”, in het Italiaans “cocchino” en in het Nederlands “koets”.

Rond 1830 werd het woord coach bij de Oxford Universiteit spreektaal voor een tutor die een student “vervoert” door de examens heen. In 1861 werd het woord in de sport gebruikt als begeleiding van atleten in wedstrijden en trainingen. Vanaf 1866 werd het woord toegepast om ‘koetsen op de rails’ te benoemen in het Amerikaans en Engels (coach, treinstel).

“Coach” en “coaching” beschrijven dus het proces van begeleiding/ondersteuning in individuele groeitrajecten, het vervoeren van de huidige situatie naar een gewenste verbeterde situatie.

Mentoring en advies

Een klankbord zijn voor de behaalde resultaten en voortgang. Dat is volgens Incresco de essentie van consulting en mentoring. Het is de individuele, project- of groepsmatige begeleiding die als verlengstuk in en buiten de training & coaching wordt gebruikt.

Jouw ontwikkeling staat centraal

In onze adviesgesprekken (mentoring en consulting) draait het om het luisteren naar jou. Door middel van begrip en gerichte vraagstelling wordt er direct toegewerkt naar de kern van de situatie. Luisteren creëert actief begrip voor het wereldbeeld van de ander. Van hieruit kan er toegewerkt worden naar transformatie ten opzichte van de situatie om zo structurele oplossingen te kunnen realiseren. Opmerkzaamheid, kundigheid, intuïtie, spiegeling en reflectie zorgen ervoor dat mensen zélf in korte tijd tot de essentie en een passende oplossing komen.

Levenslange garantie

Wanneer er een training is gevolgd en/of coaching- of verandertraject is ingezet blijven wij altijd beschikbaar voor alles wat volgt. de vragen, uitdagingen, inzichten, etc. die daarna ontstaan. Zo kunnen wij als klankbord dienen voor toekomstige vraagstukken, uitdagingen en problemen om te voorzien in extra inzicht, inspiratie of assistentie in de dagelijkse gang van zaken. Dit is het extra stukje (levenslange) servicegarantie die door middel van korte contactmomenten en kleine adviezen toch een heel grote impact en sleutelrol kunnen spelen in een persoonlijke ontwikkeling, groei en verbetering.

* een dergelijk consult, afspraak of behandeling uitsluitend op afspraak.

Het ‘Persoonlijk Coaching Traject’

Een ‘Persoonlijk Coaching Traject’ biedt de mogelijkheid tot praktische ondersteuning door de balans tussen training en coaching. Dit zijn uitsluitend trajecten of sessie(s) op maat om de gewenste resultaten middels persoonlijke ontwikkeling in de praktijk te realiseren. Het is bij uitstek geschikt om na het volgen van een training het geleerde direct toe te passen. Het ‘Persoonlijk Coaching Traject’ zorgt voor efficiënte integratie van effectieve methoden en technieken waarmee gelijk een verdiepingsslag wordt gemaakt. Een dergelijk traject is een unieke manier om in de zogenaamde spiegel te kijken om werkelijk aan te pakken voor transformatie tot in het diepste niveau. Persoonlijke coaching helpt je weer op gang voor als je bent vastgelopen en brengt groei en ontwikkeling, zowel professioneel als privé.

Eigenaar van jouw ontwikkelingsproces

In een ‘Persoonlijk Coaching Traject’ staat het ontwikkelen van zelfstandigheid in plaats van afhankelijkheid centraal. Het gaat om de balans tussen autonomie en ondersteuning, zelfstandigheid door persoonlijk leiderschap begeleidt met individuele coaching. Dit is bepalend voor de uiteindelijke groei, ontwikkeling, resultaten en werkelijk blijvende verandering. Dit is een uniek proces waarbij de focus op een hands-on praktische aanpak ligt. Hierin wordt de balans gezocht tussen leren, reflecteren en toepassen.

Begeleider en coach

Incresco fungeert in ontwikkelingstrajecten en groeiprocessen als mentor en coach. Hierbij gaat het om advies en begeleiding bij alle (grote) uitdagingen in het leven, zowel professioneel als privé. Enerzijds als klankbord en adviseur (mentoring/consulting) bij enkelvoudige probleemoplossing met een doelgerichte aanpak, welke meestal een één of een aantal sessies effectief te realiseren zijn. Anderzijds als begeleiding en ondersteuning (coaching) bij persoonlijke groeiprocessen en trajecten voor volledige (holistische) transformatie tot in het diepste niveau. Hiervoor zijn doorgaans meerdere sessies nodig om daadwerkelijk verandering op het juiste niveau te realiseren. Met een ‘Persoonlijk Ontwikkeling Traject’ kan er adequaat en op maat ondersteuning geboden worden in het proces van persoonlijke ontwikkeling voor het bereiken van gewenste resultaten in de praktijk.

Kortom, wat je ook zoekt of nodig hebt, er zijn zat mogelijkheden om een oplossing te bieden die aansluit bij jouw unieke wensen en behoeften.

Heb je een vraag of wil je een intakegesprek?

Maak een terugbel afspraak met Incresco.

Bel mij terug