Wat is ons innerlijk functioneren (ingeneering)?

Ingeneering is de technologie van innerlijk functioneren. Engineering is vernuft en slimheid in het ontwerpen van comfort in de uiterlijke wereld. Ingeneering is de wijsheid en methoden voor het ontwerpen van welzijn in de innerlijke wereld. Het is de wetenschap van innerlijk functioneren en welzijn.

De werking en het functioneren van de geest wordt gebruikt voor diepgaande en blijvende (persoonlijke) transformatie. Het omvat de methoden en wijsheden vanuit de eeuwenoude oosterse (boeddhistische) tradities. Deze zijn op basis van persoonlijke overlevering en ervaring toegankelijk gemaakt in het hier en nu. Het adresseert elk aspect van menselijk welzijn – van lichaam, spraak en geest tot onze fundamentele ervaring (energie) van verlichting.

Ingeneering is de technologie om te groeien in de vaardigheden voor het ontwerpen van innerlijk welzijn. Incresco Ingeneering (I3) bestaat daardoor uit 3 onderdelen:

 • Incresco betekent in het Latijn: het ‘groeien in’

 • Ingenium betekent in Latijn: ‘slimheid’, ‘vernuft’

 • Ingeniare betekent in het Latijn: ‘te ontwerpen’, ‘bedenken’

 • De woorden Ingenium en Ingeniare zijn in de Engelse taal verbasterd tot “Engineering”; het vernuft in het ontwerpen van uiterlijk comfort. Ingeneering is afgeleid van dezelfde Latijnse woorden, maar de “i” en de “e” aan het begin van het woord zijn omgedraaid waardoor de richting verandert van de focus op uiterlijk vernuft en comfort naar de kwaliteiten van innerlijk welzijn.

  Het starten bij educatie

  Het proces van ontwikkelen en veranderen begint immers niet met motivatie, maar met educatie. Motivatie dient veelal als versnelling, maar wat als dit je sneller de verkeerde richting op brengt? Dan heb je wijsheid, kennis en kunde (educatie) nodig om jezelf om te kunnen draaien.

  Het omdraaien van onze manier van kijken en de daarbij behorende richting van onze gedachten (focus) is waar het in onze opleidingen om draait. Van hieruit kunnen onze gedachten intuïtief in ons functioneren geïntegreerd worden waardoor werkelijk blijvende verbetering en verandering gerealiseerd kan worden. Tijdens onze opleidingen wisselt het tussen abstracte principes over onze paradigma’s, cultuur en menselijke vindingrijkheid tot praktisch toepasbare oplossingen en disciplines om direct praktisch te kunnen toepassen en integreren in het dagelijks leven.

  Gerelateerde opleidingen

  Opleidingen voor maximale impact op jouw innerlijk functioneren:

  Gerelateerde blogs