Innerlijk Functioneren; Ingeneering®

Hét sturen van onze innerlijke factoren en ervaring
Direct inschrijven
Meer info
 • Overzicht
 • Details
 • Prijzen
 • Ervaringen
 • FAQ

Innerlijk Functioneren

Innerlijk Functioneren; Ingeneering® (in één dag)

De 3 onzichtbare (innerlijke) factoren van ons innerlijk functioneren welke de kwaliteit van ons ervaren en leven op elk moment bepalen.

Het ontwikkelen van de ondeelbare 3-eenheid van:

DenkenVoelenGedragen

Workshop Innerlijk Functioneren; Ingeneering®

Iedereen wil gelukkig zijn en niemand wil ongelukkig zijn. Dit is onze ware natuur dat elk mens bezit. Om in staat te zijn een leven vol met passie, betekenis en voldoening te creëren dien je beter te begrijpen wat jou beïnvloedt en drijft. Dit is de uitgelezen mogelijkheid om jezelf volledig te focussen op jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.

De technologie om de werking van je eigen geest te doorgronden noemen wij “ingeneering”; de technologie van innerlijk functioneren. Welzijn, ervaren en geluk zijn innerlijke (mentale) kwaliteiten. Het zijn geestestoestanden die ontwikkeld kunnen worden. Bezit van materiële rijkdom zonder innerlijke tevredenheid is als het sterven van de dorst al badend in een oceaan van water. Het is geestelijke armoede, niet materieel gebrek, dat aan de basis ligt van al het menselijk lijden. Ingeneering helpt je verantwoording (terug) te nemen over jouw eigen ervaren door de doorslaggevende innerlijke kwaliteiten te ontwikkelen.

Wil jij leren gebruik te maken van de krachtige bewezen eeuwenoude technologieën van het transformeren van onze geest? Dan is deze workshop iets voor jou!

Schrijf je in!
Download brochure

Wat je onder andere gaat leren:

 • Onze essentiële innerlijke levensvaardigheden leren kennen en direct toepassen

 • Welke 3 factoren ons ervaren op elk moment bepalen

 • Wat je kan doen aan onze innerlijke conflicten en verstorende emoties

 • Hoe je meer inzicht krijgt in de werking van jouw geest, gedachten, en emoties

 • Welke resultaten het je gaat opleveren:

  • Het leren sturen van jouw gemoedstoestand en kunnen beïnvloeden wat je ervaart

  • Kunnen toepassen van de technologie achter onze ademhaling voor innerlijke rust

  • Jouw innerlijk functioneren beter leren kennen en hoe dit te kunnen verbeteren

  • Inzicht krijgen in wat het werkelijk is dat jij wil en hoe je dit (innerlijk) kan bereiken

  • Leren omgaan met onze 3 ervaringsaspecten voor het creëren van innerlijk welzijn

  • De 3 pilaren van Ingeneering®

   Technologieën voor het ontwerpen van innerlijk welzijn

   Engineering is vernuft en slimheid in het ontwerpen van comfort in de uiterlijke wereld. Ingeneering is de wijsheid en methoden voor het ontwerpen van welzijn in de innerlijke wereld. Ingeneering is dus de tegenovergestelde richting van engineering: het is de wetenschap van innerlijk functioneren.

   Ons functioneren wordt gekenmerkt door een ondeelbare drie-eenheid van denken, voelen en gedragen. Hoofd, hart en handen symboliseren deze kenmerken. Het zijn de drie dimensies van geest, spraak en lichaam. Ingeneering bestaat dus uit drie kernonderdelen:

   1. De technologie van presteren

   Het leren van de principes van het leven en er je voordeel mee doen. Dit gaat over het ervaren van moment-tot-moment. Het managen van je gemoedstoestand.

   3. Het pad van zelfontplooiing

   Het vormgeven van jouw unieke bestemming en de weg naar grootsheid. Dit gaat over het maken van aanpassingen op het levenspad. Het sturen van jouw levensrichting.

   2. De wijsheid van vervulling

   Het beïnvloeden van jouw innerlijke blauwdruk en het leven betekenis geven. Dit gaat over de invloeden op de lange-termijn. Het gebruiken van jouw diepste drijfveren.

   Dagprogramma

   10:00 uur – 12:30 uur

   Ochtend

   Introductie en technologieën

   • Filosofie (denken)
   • Houding (voelen)
   • Toepassen (ervaren)

   In het eerste blok gaat voornamelijk over bewustwording en zelfinzicht door te beginnen met educatie; de basis(fundamenten). Omdat het leven niet met een handleiding komt, gaat het in eerste instantie over het bijscholen over basisprincipes van het leven, onderliggende paradigma’s, de techniek achter veranderprocessen en de basis van innerlijk functioneren in algemene zin. Iedereen kan namelijk technieken aanleren, maar om hun diepgaande werking aan te spreken is begrip van hoe en waarom achter de technologieën van essentieel belang.

   12:30 uur – 13:30 uur

   Lunch

   Uitgebreide broodjes-lunchbuffet van verse, duurzame, vaak biologische, fairtrade en veelal streekproducten. Optimaal kunnen presteren werkt het best wanneer lichaam en geest vitaal zijn. Dit is het perfecte moment om alles even rustig te laten verteren en om buiten in de frisse lucht een wandeling te maken en je te laten inspireren, prikkelen of te verwonderen door de kunst en poëzie op het landgoed.

   13:30 uur – 16:30 uur

   Middag

   Ontdekken en beoefenen

   • Focus (aandacht)
   • Taal (betekenis)
   • Adem (handelen)

   In het tweede blok gaat het voornamelijk over de praktisch toepasbare kant van Ingeneering. Door middel van beoefening worden algemene principes toepasbaar gemaakt en kan de transformerende kracht ervan zelf worden ervaren. Dit is wat de ‘technologieën toolbox’ wordt genoemd omdat het de handvatten biedt om werkelijk blijvende verbetering, ontwikkeling en verandering te realiseren in elke situatie. Werkelijke verbetering en verandering ontstaat enkel wanneer het direct wordt toegepast in je dagelijkse leven. De simpele en toegankelijke methoden helpen je daarbij.

   Uitrusting

   Trek gemakkelijke kleding aan waar je comfortabel in bent en vrij kan bewegen. Het klimaat van de leerruimte wordt continu gereguleerd. Er wordt daarom geadviseerd gelaagde kleding aan te trekken.

   Vanwege de beperkt beschikbare ruimte rond de zitplek adviseren wij zo min mogelijk spullen mee de leerruimte in te nemen. De spullen die de leerruimte in worden meegenomen dienen te passen in een rugzak die onder de stoel geplaatst kan worden zodat dit geen hinder veroorzaakt.

   Op de zitplek in de zaal zijn glazen en kopjes niet toegestaan vanwege het gemakkelijk kunnen omstoten ervan. Wij adviseren daarom een hervulbare afsluitbare waterfles mee te nemen die op de zitplaats kan worden gebruikt.

   Er zal ook een notitieboekje en pen beschikbaar zijn voor het maken van aantekeningen. Echter, de serieuze student heeft altijd een persoonlijk aantekeningenboekje paraat ;-).

   Eten & drinken

   Wij zorgen voor eten en drinken gedurende de dag. Koffie, thee, water en healthy items zijn onbeperkt beschikbaar; zoals pure chocolade, gedroogde vruchten en noten. Zo wordt het suiker- en energieniveau op peil gehouden om fit bij de les te kunnen blijven.

   Inbegrepen is een gezonde broodjes-lunchbuffet van verse, duurzame, vaak biologische, fairtrade en veelal streekproducten. Extra bijkomende kosten zoals alcoholische dranken zijn voor eigen rekening en worden in rekening gebracht op basis van nacalculatie.

   Waarom deelnemen aan de workshopdag: Innerlijk Functioneren; Ingeneering®?

   Innerlijk Functioneren (Ingeneering) is een bijzonder evenement dat jou de unieke kans geeft om kennis te maken met de kern van Ingeneering. Je krijgt unieke ideeën, frisse inzichten en leert de onmisbare levensvaardigheden om meester te worden over jouw eigen ervaren. Zo weet jij jezelf te transformeren en zelfopgelegde beperkingen te overstijgen. Bij “Ingeneering® in één dag” wordt ervoor gezorgd dat jij deze unieke technologieën aanleert en integreert.

   Wil jij leren gebruik te maken van de krachtige bewezen eeuwenoude technologieën van het transformeren van onze geest? Dan is deze workshop iets voor jou!

   Voor wie is deze (workshop)dag?

   Wanneer je JA kunt zeggen op één van de volgende vragen:

   • Laat jij je graag inspireren met goede ideeën, inzichten en praktische technologieën?
   • Ben jij nieuwsgierig, leergierig en open-minded?
   • Ben jij iemand die het belangrijk vindt in zichzelf te investeren?
   • Zoek jij naar de technologieën achter ons innerlijk functioneren en wil jij deze direct kunnen toepassen?
   • Wil jij invloed verkrijgen over de onzichtbare factoren die onze kwaliteit van leven op elk moment bepalen?
   • Wil jij écht werkelijk blijvende verandering, verbetering en ontwikkeling in je leven?
   • Wil jij direct invloed verkrijgen op jouw gemoedstoestand?
   • Wil jij de technologie voor het veranderen van beperkende patronen en overtuigingen direct kunnen toepassen?
   • Ben jij iemand die de onmisbare levensvaardigheden wil aanleren en direct kunnen toepassen?
   • Verdien jij het om jezelf op je best te voelen en de innerlijke vaardigheden aan te leren die je daarbij helpen?

   Dan is “Ingeneering® in één dag” écht iets voor jou! Maak kennis met deze inspirerende en toegankelijke introductieworkshop en kom in contact met de essentiële technologie van ons innerlijk functioneren. Zorg ervoor dat je jouw plek reserveert op een van de volgende beschikbare data:

   Aankomende data Innerlijk Functioneren; Ingeneering

   No Events on The List at This Time

   Ervaringen

   Veelgestelde vragen

   Wie dient "Innerlijk Functioneren; Ingeneering®" bij te wonen?

   Iedereen wie op zoek is naar persoonlijke groei en ontwikkeling middels het comprimeren van eeuwenoude bewezen technologieën en wijsheden in dagen. Voor het opdoen van de onmisbare levensvaardigheden die doorgaans niet vrij toegankelijk of toepasbaar zijn maar de grootste bepalende factor zijn voor jouw kwaliteit van leven. Dit evenement is gericht op het stimuleren en inspireren om jouw volledige potentieel tot bloei te laten komen; het worden van de beste versie van jezelf maar vooral meester te worden over jouw persoonlijke ervaring en (levens)kwaliteit.

   Waarom een live evenement bijwonen?

   De overlevering van de technologieën voor het creëren van innerlijk welzijn gaan verder dan enkel een intellectuele overdracht. Intellectueel iets begrijpen is iets heel anders dan intelligent begrijpen. Intellectueel begrijpen is stap één; het bekend zijn met een concept of idee. Intelligent begrijpen gaat dieper door het begrijpen door middel van persoonlijke contemplatie en onderzoek tot aan volledige intuïtieve integratie middels eigen ervaring. Dat is waarom live evenementen zo krachtig zijn; je dompelt jezelf fysiek, emotioneel en mentaal volledig in de materie: volledige immersie. Zo wordt de diepste verandering en blijvende resultaten gerealiseerd.

   Wordt er voor eten, drinken en verblijf gezorgd?

   De arrangementskosten zijn bij de prijs inbegrepen (eten en drinken). Echter, verblijfkosten voor tijdens onze workshops zijn niet inbegrepen. Een mogelijke voorovernachting of na-overnachting kan op aanvraag geregeld worden bij de opleidingslocatie.

   Zijn er toegewezen/gereserveerde zitplaatsen?

   Zitplaatsen zijn op een ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ basis. Zitplaatsen zijn niet toegewezen of te reserveren. Voor de beste plekken geldt doorgaans: vroeg aanwezig zijn en je gewenste plekje bemachtigen wanneer deze nog beschikbaar is.

   Wat voor kleding moet ik dragen?

   Onze opleidingen zijn geen eindeloze passieve zit-sessies waarbij je alleen maar aan het luisteren bent. Het is een volledige integratie van lichaam, spraak en geest. Dit betekent dat je kleding dient te dragen wat comfortabel is en waarin je prima kan bewegen. Vanwege de klimaatbeheersing in de zaal en in combinatie met fysieke activiteit kan het in de zaal wisselend koud en warm aanvoelen. Draag daardoor gelaagde kleding zodat jij je comfortabel voelt in elke situatie.

   Wat moet ik zeker meenemen?

   Een hervulbare afsluitbare waterfles is zeker iets wat wij adviseren. Deze kan ten alle tijden worden bijgevuld en kan ook in de zaal en op je zitplaats gebruikt worden. Daarnaast kan het handig zijn om zakdoekjes, extra schrijfgerei en/of een notitieblok mee te nemen om zoveel mogelijk te kunnen bevatten. Er is doorgaans beperkte ruimte beschikbaar rondom het zitgedeelte. Neem daardoor alleen spullen mee welke opgeborgen kunnen worden onder je stoel.

   Is het toegestaan om tijdens het evenement opnames maken met mijn telefoon of ander opslagapparaat?

   Nee. Al onze opleidingen zijn auteursrechtelijk beschermd als intellectuele eigendommen. Welke opname dan ook (via danwel audio of video) is daardoor verboden. De materialen die je verkrijgt zijn ook beschermd via auteursrechten als intellectuele eigendommen en mogen alleen worden gebruikt voor persoonlijk gebruik tijdens en na het evenement. De content mag niet worden gekopieerd, gepubliceerd online of anderzijds gedistribueerd. Tevens is het van belang dat tijdens het evenement vooral de telefoons op stil, de vliegtuigstand of bij voorkeur volledig uitgeschakeld zijn. Dit ter voorkoming van storende onderbrekingen en geluiden.

   Meer weten over Innerlijk Functioneren; Ingeneering® (in één dag)?
   Vraag het uitgebreide informatiepakket aan!

   Direct aanvragen