Net zoals wij de moderne wetenschap hebben welke bijdraagt aan het creëren van uiterlijk comfort is er een ook een gehele wetenschap over de innerlijke dimensie van functioneren. Dit noemen wij "Ingeneering"; de technologie voor het ontwerpen van innerlijk welzijn.

Wat is ingeneering?

Ingeneering is de technologie van innerlijk functioneren. Engineering is vernuft en slimheid in het ontwerpen van comfort in de uiterlijke wereld. Ingeneering is de wijsheid en methoden voor het ontwerpen van welzijn in de innerlijke wereld. Het is de wetenschap van innerlijk functioneren en welzijn.

De werking en het functioneren van de geest wordt gebruikt voor diepgaande en blijvende (persoonlijke) transformatie. Het omvat de methoden en wijsheden vanuit de eeuwenoude oosterse (boeddhistische) tradities. Deze zijn op basis van persoonlijke overlevering en ervaring toegankelijk gemaakt in het hier en nu. Het adresseert elk aspect van menselijk welzijn – van lichaam, spraak en geest tot onze fundamentele ervaring (energie) van verlichting.

Ingeneering is de technologie om te groeien in de vaardigheden voor het ontwerpen van innerlijk welzijn. Incresco Ingeneering (I3) bestaat daardoor uit 3 onderdelen:

 • Incresco betekent in het Latijn: het ‘groeien in’

 • Ingenium betekent in Latijn: ‘slimheid’, ‘vernuft’

 • Ingeniare betekent in het Latijn: ‘te ontwerpen’, ‘bedenken’

 • De woorden Ingenium en Ingeniare zijn in de Engelse taal verbasterd tot “Engineering”; het vernuft in het ontwerpen van uiterlijk comfort. Ingeneering is afgeleid van dezelfde Latijnse woorden, maar de “i” en de “e” aan het begin van het woord zijn omgedraaid waardoor de richting verandert van de focus op uiterlijk vernuft en comfort naar de kwaliteiten van innerlijk welzijn.

  Persoonlijke transformatie: het realiseren van blijvende verbetering en verandering

  Het realiseren van blijvende verbetering en verandering vindt plaats door:

  • Een verbeterd zelfinzicht met verfijning van je persoonlijke filosofie

  • Andere houding over persoonlijke limitaties

  • Handvatten voor het opzetten van levens-veranderende disciplines

  • Kennis van het veranderproces voor het behalen van betere resultaten

  • Training als pad voor ontwikkeling

   Wij gebruiken opleiding en trainingen als instrument gericht op de ontwikkeling, groei en verandering. Zij zijn gefocust op het sleutelen aan onze innerlijke gedachten, overtuigingen, houdingen, gedragingen, gewoontes en automatismen. Door inzicht, inspiratie en goede ideeën worden eeuwenoude principes over het creëren van innerlijk welzijn praktisch toepasbaar in het dagelijkse leven.

   Het starten bij educatie

   Het proces van ontwikkelen en veranderen begint immers niet met motivatie, maar met educatie. Motivatie dient veelal als versnelling, maar wat als dit je sneller de verkeerde richting op brengt? Dan heb je wijsheid, kennis en kunde (educatie) nodig om jezelf om te kunnen draaien.

   Het omdraaien van onze manier van kijken en de daarbij behorende richting van onze gedachten (focus) is waar het in onze opleidingen om draait. Van hieruit kunnen onze gedachten intuïtief in ons functioneren geïntegreerd worden waardoor werkelijk blijvende verbetering en verandering gerealiseerd kan worden. Tijdens onze opleidingen wisselt het tussen abstracte principes over onze paradigma’s, cultuur en menselijke vindingrijkheid tot praktisch toepasbare oplossingen en disciplines om direct praktisch te kunnen toepassen en integreren in het dagelijks leven.

   Direct bestellen

   Hardcover