Verschillende niveaus van impact op jouw ontwikkeling

De trainingen van Increcso zijn daardoor specifiek ontworpen voor een gelaagde impact. Zo kan er tegelijkertijd verbreding, verdieping en integratie van de technologieën voor het creëren van innerlijk welzijn plaatsvinden:

 1. Leerniveau 1: leren door te weten

  Intellectuele kennis door te studeren, leren en onderzoeken

  Bewustwording door middel van educatie vormt de fundering van verbetering en ontwikkeling. Je zoomt in op een specifiek onderwerp in het geheel, oefent met het aanleren van nieuwe vaardigheden en experimenteert met verschillende mogelijkheden. Dit kan zich uiten in een gerichte probleemaanpak, het ingrijpen op een specifiek onderdeel in je leven en ontwikkeling. Hierdoor krijg je nieuwe impulsen en wordt je in beweging gebracht.

 2. Leerniveau 2: leren door te voelen

  Herhaaldelijke bekendmaking door te contempleren, reflecteren en controleren

  De ervaring en toepassing van het geleerde in fase 1 in de praktijk is een dieper niveau van leren en de stof jezelf ‘eigen’ maken. Dit is het pad van ontwikkeling, welke voor iedereen uniek is en zélf bewandelt dient te worden. Hierbij gaat het over gespreide immersie, het herhaaldelijk ‘herprogrammeren’ als het ware over een langere periode van tijd. Zo komt er een diepgaandere verandering van patronen en gedrag tot stand door stapsgewijze persoonlijke transformatie door het hebben van een lange adem.

 3. Leerniveau 3: leren door te worden

  Integreren door te ervaren, meemaken en beleven

  Door principiële educatie kunnen de eerste twee fases van bewustwording door (intellectueel) te leren en gevoelsmatig toe te passen samen worden geïntegreerd. Op deze manier ontstaat er een stroomversnelling waarbij diepgaande verandering, interventie en transformatie plaatsvindt op de snelst mogelijke manier. Hierbij gaat het over totale immersie, volledige éénmaking en ontwikkeling in korte tijd wat leidt tot ultieme transformatie op identiteitsniveau (‘zijnsniveau’).

  Bij de trainingen van Incresco is er plaats voor elk van de hierboven beschreven niveaus van leren. Hierdoor haalt iedereen op de eigen manier het meest uit de specifiek ontwikkelde trainingen voor volledige persoonlijke transformatie. Het snelste en meest ideale leerniveau is leerniveau 3: het leren door te worden. Volledige immersie en totale integratie van principiële leerstellingen gekoppeld aan eigen ervaring en dit ‘ankeren’ in het persoonlijk systeem is het niveau van diepste levensverandering.

  3 manieren van begrijpen: leren, reflecteren en integreren

  De 3 leerniveaus om iets in onszelf te kunnen veranderen of te integreren komen overeen met de 3 fasen van begrijpen:

  1. Fase 1: begrijpen door bewustwording (leren)

  2. Fase 2: begrijpen door kennen (reflecteren)

  3. Fase 3: begrijpen door ervaring (integreren)

  4. Leren door het groeien in bewustwording om jezelf in staat te stellen bewezen methoden in de praktijk te brengen terwijl je plezier hebt tijdens het integreren van deze ervaring in jezelf. Dat is waar leren bij Incresco uit bestaat. Want het met plezier leren en jezelf kunnen veranderen inclusief het geleerde gemakkelijk en direct in je eigen systeem te integreren is de unieke driepoot van onze opleidingsfilosofie. Zo wordt jarenlange ontwikkeling en eeuwenoude bewezen wijsheden gecomprimeerd in dagen voor maximaal resultaat!